westraven interior

Flexiwork-oriented interior for the Westraven office complex, which was also designed by cepezed. As such, the building and the interior combine smoothly and exude the same tranquil and clear atmosphere purged of all visual pollution. The flexible floor plans have varying scale levels and degrees of privacy: ranging from open-plan offices to meeting rooms, conference rooms and a large multifunctional hall, to special silent cells. Higher management, the secretaries and specific employees such as the IT people, for example, have fixed workstations, but most of the other staff do not. On each floor of the low-rise section there are lockers where employees can store their personal possessions. The separate departments are more or less delineated, but within these departments the workstations all differ. Each member of staff has cupboard and shelf space for his or her documents, and he or she can decide where he or she is going to sit at each working session. There is an abundance of workstations and plug-in points to connect the laptop to the network. With the exception of the call centre, for example, which presents information for the Van A naar Beter 
service (government information on roadworks throughout the country), there are almost no standard fixed telephones and all the employees work with a mobile phone. People can also log in to the network easily from their own home. Besides the natural appearance of much-used materials such as glass and stainless steel, white is the dominant colour. In the sun lounges, the floors are laid with wood, while the entrance is paved with Belgian bluestone. In both the high-rise and the low-rise sections, the offices are covered with carpeting designed by the Belgian design office Outremer. To ensure uniformity, the furniture has been taken from a very limited number of mutually harmonious design lines. Several specific items of furniture such as the coffee pantries and the washing stands for the sanitary groups have been designed by cepezed. The toilet doors are equipped with integrated lighting elements that illuminate both the toilet and the hall. In the atria between the office wings in the new-construction section, various lounges have been laid out with low chairs and tables and abundant greenery. The biodynamic lighting forms a special element. The colour and intensity of this light change automatically with the colour and intensity of daylight, and can also be adjusted according to the preferences of the users.
utrecht / the netherlands

client
government buildings agency, the hague