previous page
nederlands search route & contact
next page

oldelft ultrasound

Oldelft Ultrasound develops and manufactures miniature equipment for medical ultrasound diagnostics. The worldwide clientele includes prominent hospitals and producers of medical equipment. The existing accommodation is too small for the fast-growing company and is not optimally tailored to the business processes. For example, work and office spaces are bunked and fragmented, which limits the overview, impedes cooperation and does not do justice to the company's image.

The new development on the southern part of the TU Delft Campus is a cepezed production from start to finish. The project development and the preparation of the program of requirements are in the hands of cepezed projects, cepezed and cepezedinterior made the design and cepezedbouwteam will lead the construction. Design spearheads include large open and flexible floor areas, vibration-free floors and a certain excess floor area to facilitate future growth.

TU Delft Campus is a green location with ditches and grassland. This is one of the reasons why cepezed has put a lot of effort into an ecological, nature-inclusive design including green facades. Perpendicular to the four facades are vertical louvres with a mix of climbing plants in the open ground. The louvres also serve as supports for nesting boxes for different bird species and for insect hotels. At the same time, the one-and-a-half meter wide louvres prevent annoying light radiation.

To get a good picture of which plant species can be used, cepezed had a study carried out into the local ecosystem and the occurring, vulnerable, flora and fauna. In consultation with the ecologist, the planting of the plot and the façade then will be chosen based on colour, shape, seasonal trend and, above all, an attractive biodiversity for bees and butterflies. The sustainability ambition for Oldelft is a BREEAM-Excellent certification

The volume of 38 x 38 meters and three layers high consists of a central zone flanked by two generic bays. The central zone contains three cascading plateaus; the entrance hall on the ground floor, a central atrium on the first floor and an outside terrace on the second floor. Arranged with green planting the plateaus create an open area on each floor with pleasant views to and from all departments. The top floor contains the R&D department and office functions. Parts production is located on the floor below. The ground floor is reserved for assembly, shipping and facility areas. The stairs, lift, toilets, server rooms and the technical installations are bundled in two building cores.

The load-bearing structure consists of a steel skeleton with hollow-core slab floors, which are both easy to disassemble for circularity. The interior is designed on themes such as flexibility, functionality, clarity and a clear image of the company. In the clean and tidy working environment with a wear-resistant marbled resin floor system, sturdy, sleek furniture elements, which divide the space and contain integrated pantries and storage.

In the assembly and production departments, the furniture elements mainly contain high racks with parts and the Oldelft final products. In the R&D and office departments, the furniture elements are positioned like islands and contain phone booths and concentration areas, wardrobe and storage cupboards, printers or a small pantry. A large part of the existing worktable inventory is reused from an economic and circular point of view and seamlessly incorporated into the new element system.

The start of implementation is planned for mid-October. For cepezed, the ecological ambition and nature inclusion are also of paramount importance during construction. That is why an ecological report and working protocol have been drawn up for the construction period. Among other things, it describes requirements for making the construction site safe for small marten-like species, the water shrew and various bird species, including the swallow. cepezed also sees to it that weekly inspections take place, the construction site lighting is limited, and that rainwater is not discharged towards the habitat of the shrew.

delft

client
oldelft ultrasound

previous page
next page