previous page
nederlands search route & contact
next page

nieuwe duinweg

An outdated office cluster from the 1980s is situated in a series of villas along the meandering Nieuwe Parklaan between The Hague and Scheveningen. The building is a dissonant with its neighbours due to its light gray façade panels and uneven building volume. The building structure is rather fragmented for an office, the installations are out of date and the façades have building-physical problems. Investor Qmulus gave cepezed a study assignment to transform the office into high-quality, zero energy, apartments. cepezed's concept focuses on making maximum use of the qualities of the existing building composition and to change what is necessary with a few targeted interventions. For example, the grain size of the building and the parking basement are good starting points for the new use. The building structure with central stairwells has been optimized and made suitable for homes while maintaining the transparency and daylight in the central area. The original window layout has largely been maintained and the volume offset has been used for living space and roof terraces. The original building volumes are characterized by a bay structure. This is used to connect the new balconies, encased in a light frame. The sloping terrain will be landscaped to realize living in the green on the Nieuwe Parklaan so that the plinth is activated. The lower parts of the site contain compact parking out of sight on the Nieuwe Duinweg. The ceramic tile cladding picks the tone and colour of the old masonry fence of the plot and makes the building fit in a modern but natural way in the series of brick villas along the Nieuwe Parklaan.

nieuwe duinweg, the hague

client
qmulus

previous page
next page