Links klein
Nederlands Mail
Rechts klein

station area, sint-niklaas, belgium

Large-scale revamp of the station area in Sint-Niklaas, which had been increasingly degenerating into a rather alienating zone. cepezed designed and supervised an architectural blueprint, reorganized the public space, renovated the station building, and designed bicycle parking facilities for the station square. The traffic has been rigorously confined and regulated, and the existing but formerly hardly used tunnel has been assigned a clear function within the future urban circular road system. The construction sites for a shopping mall and entertainment centre were shifted, thus preventing the generation of new uncontrollable zones. Space was also created for an extra above-ground car park. The demolition of some existing buildings created an open link to the city centre. In the renovation, the station was allocated a transparent extension with a wide view of the station square. An elongated pedestrian and recreation zone combines the entertainment complex, station, and shopping mall, and gently guides visitors to the Stationsstraat and the city centre.
sint-niklaas / belgium

client
public-private co-operative enterprise, sint-niklaas

Links klein
Rechts klein