previous page
nederlands search route & contact
next page

multifunctional complex Hangzhou

cepezed was invited by Winland Real Estate Group to take part in a closed international architecture competition for a multifunctional building in the Chinese metropole of Hangzhou. The brief comprises the architectural scheme for a complex with three level underground parking, 400 high-end apartments, hotels, retail, galleries et cetera. In the vicinity of the Grand Canal the location is wedged in between and forms a connection with an important future metro station on the eastside and a 25 centuries old temple complex on the west side. Four mayor traffic arteries border the competition site. Built on top of a large underground parking structure the project will encompass an elaborate ensemble of buildings, high-rises and cantilevering volumes arranged around two main connecting boulevards that organize the whole area. The edges of the complex open up towards the surrounding roads; vast urban openings provide access to the green, lively and more intimate inner domain. With an almost infinite variety of public spaces, walking paths and elegant buildings plinths programmed with restaurants and retail this park-like environment will offer a placid and spatial counterpart to the city’s hustle and bustle outside of the complex. For the multifunctional complex with a plot size of circa 190 x 260 meters and a total of 120,000 square meters of programme a good connection with its surroundings is eminent. As well as solving the logistical challenges, the spatial experience of the (shopping) public, the ambitions on sustainability and the choice of materials for the whole project. The human scale within the large complex, excellent daylighting for all the residences and an optimal future proof flexibility of the office buildings are also important themes in the design.


client
winland group

previous page
next page