previous page
nederlands search route & contact
next page

Ronic revisited

Completed in 2003 and originally designed for producer of display materials and shop interiors Ronic, this building alongside the A12 motorway near Woerden has already been in use for years now by QBTEC, specialized in catering equipment and furnishings. Though back then, the form and layout were importantly determined by the production process of the first occupant, the edifice with production areas, offices, a reception hall, showroom, company canteen, storage areas, and a dispatch bay effortlessly complied with its new use. Because only a part of the parcel could be built upon but much space was needed, the premises were designed as a rectangular volume that more or less covers the entire plot, but in which a number of large patios are cut out. Here, the profile of the steel façade continues on in 50% perforated stainless steel. The façades of the green patios themselves are executed in glass. Combined with large vides in the first floor, this ensures that daylight penetrates deep into the premises. The jury of the National Steel Prize 2004 regarded the building as the example of how more quality can be introduced into industrial construction.

previous page
next page